Brief 5 tekst

De reis van vanavond zit er bijna op.


Dit is de laatste envelop.

Misschien zijn jullie alweer bijna terug op de plek waar jullie begonnen, of hebben jullie nog wel een stukje te gaan. Hoe dan ook, een goed moment om terug te blikken op de reis die jullie hebben gemaakt.

Maken jullie altijd een foto-album van jullie vakanties? Foto’s kunnen een mooie manier zijn om herinneringen vast te houden. Zet dit fragment maar even op pauze, en maak samen een selfie die jullie aan de reis van vanavond kan herinneren.

—————————————–

Stel dat je een foto-album zou maken van de reis die jullie samen aan het maken zijn, in jullie relatie. Hoe zou dat album van de afgelopen jaren eruit komen te zien? Welke momenten zouden dan sówieso het album halen? En wat zou je liever vergeten? Waarschijnlijk komen de grote momenten die jullie samen hebben beleefd wel in het album: de bergtoppen die jullie bereikt hebben met de mooiste uitzichten. Maar welke detailfoto’s van kleine gewoontes die jullie samen hebben, zou je daarnaast de moeite waard vinden om in te plakken, om niet te vergeten? Zou je ook foto’s inplakken van diepe dalen en fikse tegenwind? En zouden jullie eigenlijk allebei dezelfde foto’s uitkiezen om in te plakken of zit daar verschil in?

Iets om eens over na te denken.

Sommige onderwerpen van de reis die jullie vanavond maakten, verdienen het om nog eens op terug te komen. Loop zo met elkaar nog eens langs waar jullie het allemaal over hebben gehad. Waar zou je nog wel eens over door willen praten met je partner?
Zijn er vanavond dingen naar boven zijn gekomen die je graag vast wil houden? Of zijn er in jullie relatie dingen die je juist graag los zou willen laten? Waarmee kun je elkaar of waarmee kan je partner jou nog meer ruimte geven om op avontuur te gaan? Wat heb je nodig om nog meer veiligheid te bieden of te ervaren?

In de tas zit een vlieger. Of beter gezegd, de materialen voor een vlieger. Zet deze zo samen in elkaar terwijl jullie nadenken over wat jullie willen meenemen en wat jullie willen achterlaten.
Je vindt ook een stift in de tas. Je kunt ervoor kiezen om allebei een woord op de vlieger te schrijven dat staat voor datgene dat jullie willen achterlaten, of juist in één woord wat jullie van deze avond willen meenemen.

Schrijf allebei een woord op de vlieger en laat hem op.

*Bovenstaande tekst is ingesproken te beluisteren via www.up-2-date.nl/brief5